Nathalie (53) is moeder van drie kinderen en docent verpleegkunde. “Ik heel veel gehad in de opleiding, en ik kan alleen maar hopen dat daar nog meer aandacht voor komt, aan spiritualiteit, echt leven en handelen vanuit die diepe godsverbondenheid, het zoeken naar godsverbintenis en het godsverlangen. Dat is voor mij fundamenteel. God is voor mij: God ís. Niet meer of niet minder. Hij is niet te vatten in een beeld, Hij is het onnoembare, het begin, het einde. Hij geeft en Hij schenkt leven.”

Ontmoet Nathalie Klik op de foto om de video op YouTube te zien.
HIGW Antwerpen student Antonio

HIGW Antwerpen student AntonioAntonio volgt de opleiding pastoraal handelen. “Ik ben altijd gaan zoeken wat geloof voor mij betekent. Er is een periode geweest dat ik lezingen ging gegeven bij oudere mensen. Het was niet alleen lezingen geven, het was ook er zijn met mensen, mensen helpen. Ook dingen doen die je goed doen, maar ook anderen goed doen. Ik help mensen graag, dat is de leidraad in mijn leven. Omdat ik pastor in de zorg wil worden, studeer ik nu aan het HIGW.”

Ontmoet Antonio Klik op de foto om de video op YouTube te zien.
HIGW Antwerpen studente Amina

HIGW Antwerpen studente AnimaAmina (31) woont in Antwerpen en werkt als pastoraal medewerker in een revalidatieziekenhuis in Edegem. Aan het HIGW volgt ze de opleiding pastoraal handelen.

“Op mijn werk wordt ik geconfronteerd met mensen die met verschillende godsbeelden zitten. Hier leer ik hoe kerkelijke documenten geëvolueerd zijn in de tijd. Zo kan ik godsbeelden van patiënten in dat perspectief zien en dat helpt me in mijn gesprekken.”

Ontmoet Anima Klik op de foto om de video op YouTube te zien.
HIGW Antwerpen studente Isabel

Ontmoet IsabelIsabel (41) woont in Stekene, heeft twee kinderen. Ze volgt nu het derde jaar aan het HIGW Antwerpen. “Ik heb veel steun gehad aan mijn geloof. Daarom wilde ik met dat geloof iets concreets betekenen in de wereld. Ik ben begonnen als vrije student en zo in het pastorale traject gerold. Ik ben blij dat ik hier studeer. Het is een fijne, warme campus waar vooral ook veel luisterbereidheid is. De cursussen kunnen soms wel best pittig zijn, maar er worden inhoudelijk heel sterke dingen aangeboden. Ik ben wel tevreden dat ik hier mijn opleiding volg.”

Ontmoet Isabel Klik op de foto om de video op YouTube te zien.
x

We gebruiken cookies om u een optimale surfervaring te bezorgen en de website te verbeteren, indien u wil kan u uw voorkeuren aanpassen.

Toestaan Weigeren Aanpassen