Het HIGW Antwerpen organiseert voor de tweede keer een ‘Summer School’.

MEISTER ECKHART, HET AVONTUUR GAAT VERDER!
Vrijdag 16 augustus
Timothy Beynaerts We vervolgen de ‘weg zonder een weg’ waar we vorige zomer gestopt zijn en proberen van binnenuit als het ware de soms bijna ondoordringbare uitspraken van Eckhart te openen voor de geest en het hart. Kan deze unieke en eigenaardige mysticus, deze ‘ketter’ die geen ketter was, ons zes eeuwen na zijn dood helpen een brug te slaan tussen de Kerk en de welwillende mensen die ervan vervreemd geraakt zijn? Voor alle geïnteresseerden die er vorige zomer niet bij waren geen zorgen! De presentatie is zo opgesteld dat je zonder enige voorkennis kan instappen. Iedereen is van harte welkom!
Timothy Beynaerts
ZO HOORT HET EN ZO GAAT HET
Dinsdag 20 augustus
Saskia van den Kieboom Over de realiteit en diversiteit van gezin, relatie en seksualiteit. De kerkelijke leer en de pastorale benadering, zijn deze twee te verzoenen? Wees welkom en zoek mee naar antwoorden!
Saskia
van den Kieboom

 

 ONVERMOEDE TROOST. HET WERK EN DE WERELD VAN TOLKIEN ANDERS BEKEKEN
Donderdag 22 augustus
Bart Willemen “Waarom vinden zoveel lezers The Lord of the Rings een spiritueel boek zonder op de hoogte te zijn van het katholieke geloof van Tolkien of van zijn soms diepgaande literaire overtuigingen? Waarom zijn er zoveel online en offline gemeenschappen van ‘Tolkienologists’, mensen die ervan overtuigd zijn dat er waarheid in The Lord of the Rings zit,  dat de gebeurtenissen in het boek in een vorige era van de tijd plaatsvonden en dat geloof in Eru, de Ene God in Tolkiens ‘legendarium’, die als dirigent een koor engelen de wereld in creatie laat zingen, geheel te rechtvaardigen is?
Deze voormiddag neem ik iedereen mee in de kracht van de onvermoede troost, die ik op het spoor kom in Tolkiens werk en in de films en series die erop gebaseerd zijn.”
Bart Willemen

De lezingen vinden steeds plaats van 9u tot 13u in de bibliotheek van het  TPC,  Groenenborgerlaan 149 (gebouw S), 2020 Antwerpen.
Deelnameprijs: 10 euro per sessie (30 euro voor de reeks) – studenten HIGW: gratis
Inschrijven kan door een mail te sturen naar Timothy Beynaerts.
De inschrijving is pas definitief na ontvangen van het inschrijvingsgeld op rekeningnummer BE24 4039 1051 6138 met je naam en het woord ‘zomerschool’ in de mededeling.