GODSDIENSTLERAAR BASIS- OF SECUNDAIR ONDERWIJS

Foto550-DYGKSQSR[1]

Het HIGW Antwerpen biedt diverse trajecten aan die kunnen leiden tot volgende attesten of diploma’s:
* Diocesaan diploma voor het vak R.K. Godsdienst
Dit diploma geeft onderwijsbekwaamheid voor het vak R.K. Godsdienst op het niveau van het eerder behaalde diploma:
– Masters met een bewijs van pedagogische bekwaamheid verwerven een vereist bekwaamheidsbewijs in de 2e, 3e en 4e graad secundair onderwijs.
– Professionele bachelors met een bewijs van pedagogische bekwaamheid verwerven een vereist bekwaamheidsbewijs voor de 1e en 2e graad van het secundair onderwijs, de 3e en 4e graad beroeps secundair onderwijs.

2. Gediplomeerde voor het godsdienstonderricht in de lagere graad
Houders van een getuigschrift Secundair Onderwijs kunnen na het volgen van de volledige theologische en pedagogische opleiding afstuderen met dit diploma. Het is een vereist bekwaamheidsbewijs om het ambt van leermeester R.K.-Godsdienst te kunnen uitoefenen in het Lager Onderwijs. (Op dit moment wordt deze opleiding bij ons niet aangeboden. We zijn nog in overleg over continuering van deze mogelijkheid.)

3. Attest van volgen van de cursus r-k godsdienst
Houders van een diploma professionele bachelor lager onderwijs zonder bevoegdheid godsdienst volgen een beperkt, één-jarig programma op zaterdagvoormiddagen. Het attest geeft in combinatie met hun BaKO- of BaLO-diploma ook onderwijsbevoegdheid voor het vak godsdienst in het lager onderwijs.

x

We gebruiken cookies om u een optimale surfervaring te bezorgen en de website te verbeteren, indien u wil kan u uw voorkeuren aanpassen.

Toestaan Weigeren Aanpassen