DIAKEN en PASTORAAL WERKER

2015-04-30 09.19.10

Deze opleiding duurt vier jaren. De start is een driejarige opleiding aan het HIGW, afgesloten met een getuigschrift. Deze opleiding is door iedereen te volgen, die aan de vooropleiding voldoet (afgeronde opleiding secundair onderwijs, aso, of een extra praktijkjaar). Gedurende deze drie jaren starten de mensen die uiteindelijk ook het vierde pastorale jaar willen volgen, en daar toestemming voor gekregen hebben van de verantwoordelijke vicaris, al met stages en enige bijeenkomsten naast de reguliere HIGW-lessen. In het vierde jaar is er meer gerichte pastorale oefening voor diegenen die echt in het pastoraat willen werken, verzorgd door de opleiding Pastoraal Handelen. De lessen worden gegeven op zaterdagvoormiddagen door enthousiaste leraren en coaches die u hartelijk begeleiden. De jongens en heren die diaken willen worden krijgen na het vierde jaar nog extra coaching van de vicarissen en aanvullende lessen.

U volgt vakken zoals Bijbelwetenschap, Kerkgeschiedenis, Liturgie, Wereldgodsdiensten, Interreligieuze dialoog, Gebed en Spiritualiteit e.a. Daarnaast is er ruimte om te oefenen in zelfreflectie, interculturele communicatie, aandachtig leven en meer.

Als u een gelovig mens bent, iemand die zich in wil zetten voor de ander, ook bij verdriet en nood, dan is deze opleiding misschien iets voor u. Zeker zult u zichzelf ook geestelijk verrijken in onze lessen. Mogelijk werkt u straks in het pastoraat bijvoorbeeld in een van onze kerken, rusthuizen of ziekenhuizen.

Volgt u alleen de drie jaren, dan zal men in de parochie of elders wellicht zeer blij met u zijn als vrijwilliger met veel theologische achtergrond.

Meer informatie, gericht op uw specifieke situatie, kunt u bij het HIGW verkrijgen. Maak gerust een afspraak.

De route naar pastoraal werker: Pastorale Opleiding in het Bisdom Antwerpen 2020-2021

Zie ook onze brochure voor mailadressen en weblinks voor informatie over deze opleiding: HIGW-Antwerpen 2021-2022 Brochure

x

We gebruiken cookies om u een optimale surfervaring te bezorgen en de website te verbeteren, indien u wil kan u uw voorkeuren aanpassen.

Toestaan Weigeren Aanpassen