Beste studenten,

Het zal nog wel even duren … maar de dag zal komen! We hopen toch rond de zomervakantie elkaar weer in levende lijve te kunnen ontmoeten. Tot dan moet de informatie maar digitaal verstuurd worden. Blijf zeker contact met Jo en mij opnemen, voor alle vragen en problemen. We staan jullie graag dagelijks te woord. Intussen zoeken we naar verschillende oplossingen. Voor de Pasen hopen we antwoorden te hebben van alle docenten over hoe zij de rest van hun lessen in willen vullen (sommigen zijn al bezig, daarvan hebben jullie de opdrachten al in de mailbox). We willen nu oplijsten hoe de examens zullen zijn, een paper, of toch een mondeling in een digitaal klaslokaal. Er zal in ieder geval ook een digitaal platform komen waar de studenten hun vragen aan docenten kunnen stellen. Er zullen verschillende oplossingen komen voor verschillende vakken. Dus wees gerust, het komt met onze lessen goed. Intussen zijn we zeer fier op jullie allen, dat je door alle omstandigheden heen aan het werk bent, in de gewone job vaak ook nog, of onder lastige quarantaine-omstandigheden thuis, en dan toch voor ons HIGW aan de slag. Chapeau!

Nog even een kleine opmerking: Jo en ik mogen de bibliotheek op dit moment niet binnenkomen. Misschien verandert dat over een tijdje, maar op dit moment mogen we haar niet betreden. We kunnen dus geen boeken voor jullie uitzoeken of pagina’s inscannen, simpelweg omdat we vanuit huis moeten werken, in verband met de veiligheid van alle bisdom-medewerkers. Waar het voor sommige vakken belangrijk is dat er extra documentatie is, zal ik de docenten vragen of ze een link naar goede artikelen via de mail kunnen sturen, of dat ze zelf nog iets ‘onder de knop’ hebben, dat naar jullie gestuurd kan worden.

Heb er alstublieft begrip voor dat, met zoveel verschillende vakinhouden, wij misschien niet snel een oplossing hebben. Maar die oplossing komt er wel! En ga er zeker van uit dat dit in de beoordeling nooit in jullie nadeel zal zijn. Misschien als troost: Ook als je je getuigschrift/attest op deze manier verdient, mag je je in de toekomst altijd welkom weten op het Hoger Instituut, om de lessen die je nu fysiek moest missen in te halen. En als bonus krijg je dan van ons zeker gratis een tasje koffie!

Voor nu: doe wat mogelijk is. Maar neem ook je rust en zorg dat de weerstand OK is. Blijf veilig. Laten we elkaar in de liefste gedachten en gebeden bewaren! Hartelijke groet, Martha Hoffenkamp